Bahçeşehir Üniversitesi'nin organize ettiği, METGEM (Bahçeşehir Üniversitesi Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Merkezi) öncülüğünde gerçekleştirilen çalıştayda, dünyada ve ülkemizde teknolojik alandaki son gelişmeler tartışıldı. Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın "Bizim için yüksek teknolojiye yatırım yapmak ön planda" dedi.
İleri Teknolojiler Çalıştayı, 2011 programını düzenlenen panellerle duyurdu. Çeşitli üniversitelerden rektörler, akademisyenler, bilim insanları ve öğrencilerin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasında söz alan Bahçeşehir Üniversitesi Çalıştay Başkanı Prof.Dr. Oktay Alnıak ve Bahçeşehir Üniversitesi MYO Müdürü Azize Gökmen, çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Azize Gökmen, eğitim ve iş dünyası entegrasyonunda öncü çalışmalar yaptıklarını belirtti ve "Bu çalıştaydan elde edilecek çıktıların tüm dünyaya katkıları olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.
Katılımcı üniversite rektörleri de düzenlenen panellerde yeni teknolojik trendlerden ve bunların etkilerinden bahsetti ve araştırmacı yüksek eğitim kurumları olarak ortak tercihlerinin her zaman sürdürülebilir, verimli ve çevre dostu enerjiler olduğunu belirttiler.
"YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN GARANTİSİDİR"Panelde konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın "Biz bu işe gönül koyduk, üniversite olarak yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir" dedi.
Yalçın sözlerine şöyle devam etti:
"Dünya genelinde teknoloji ve bilgi akışı çok büyük bir hızla ilerliyor. Bu durum, teknolojinin verimli kullanımını giderek daha önemli hale getiriyor. Burada en önemli husus, teknolojinin bir amaç değil, araç olduğunun bilinmesi gerektiğidir. Eskiden ülkelerin gücü yüz ölçümleriyle, nüfuslarıyla, doğal kaynaklarıyla ya da ordularının gücüyle değerlendirilirken şimdi ülkelerin gücü, yetiştirdikleri yaratıcı beyinlerle ve ürettikleri katma değeri yüksek olan teknolojilerle ölçülüyor. Yükselen değerler var. Bu değerlerden bir üzerinde ısrarla duruyoruz: Teknoloji ile desteklenmiş girişimcilik. Gençlerimizin bu yolda yönlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz . İyi eğitilmiş, AR-GE yapabilen, yaratıcı insan kaynaklarına ihtiyacımız var. Özgün proje ve patentli ürünler yapma peşindeyiz. Konuk rektör arkadaşlarıma bir önerim var, gelin güç birliği yapalım, ortak projeler üretelim, imkanlarımızı paylaşalım, deneyimlerimizi birbirimize aktaralım"
Bahçeşehir Üniversitesi'nin nitelikli eğitim ve öğretim ortamı için her türlü yapıyı oluşturduğunu belirten Yalçın," Bizim için yüksek teknolojiye yatırım yapmak ön planda. Bu sene itibariyle stratejik bir karar aldık. Alanımız GenOm teknolojileridir. Harvard, MIT, Stanford ve Cambridge Üniversiteleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'ye yakışır laboratuvarlar kuracağız" dedi.
SANSAR- ROVKİLLER-SU ALTI OPTİK MUHAREBEBUTECH (Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi) yetkililerinden Selçuk Özyurt da Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen teknik projelerden söz etti. Uluslar arası platformlarda büyük saygınlık uyandıran, tamamen Türk mühendislerince hayata geçirilen bu ürünler, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.