Bahçeşehir Üniversitesi Sanat Etkinlikleri Birimi'nin (BUART) Borusan - Perili Köşk Müzesi'ne düzenlediği gezi 19 Kasım'da gerçekleşti.
BUART'ın aylık sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen gezi Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin modern sanat dünyasıyla tanışmasını amaçlıyordu. Rehber eşliğinde 2 saat süren gezinin sonunda Bahçeşehirli öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdiler.
HEM OFİS HEM MÜZEBorusan Holding'in aynı zamanda ofis olarak kullandığı ve Perili Köşk olarak tanınan Rumelihisarı'ndaki Yusuf Ziya Paşa köşkü haftasonu ziyaretçilerine kapılarını açıyor.
19 Kasım'da BUART'ın girişimiyle, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin ziyaret ettiği bu "ofis-müze"de hem Borusan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık'ın koleksiyonları, hem de farklı sergiler görülebiliyor. Koleksiyonda yağlı boya tablolar, heykeller, videolar, enstalasyonlar, baskılar, yeni medya, ışık sanatı ve fotoğraf olarak 600'e yakın çalışma var. Bedri Baykam, Kemal Önsoy, Abdurrahman Öztoprak, Bülent Evren, Ekrem Yalçındağ, Ardan Özmenoğlu, Erol Akyavaş ve Nuri Bilge Ceylan gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Ayrıca ünlü yabancı sanatçılar Jim Dine, François Morellet ve Doug Atiken?in de eserleri var.
NEDEN PERİLİ KÖŞK?Yüzyıl önce dönemin önemli deniz tüccarlarından Yusuf Ziya Paşa tarafından yaptırılan köşk, konu olduğu şehir efsaneleriyle tanınıyor. Aralarında en bilineni bir aşk hikayesi... Fakir ve çok güzel bir kızla evlenen Paşa, kimsenin görmesini istemediği eşinin köşkün en üst katındaki kulede yaşamasını istemiş. Kızın güzelliği dillere destan olduğundan semtin delikanlıları evin önünden sürekli geçmeye başlamış. Bu sırada söyledikleri "peri gibi güzel kızın yaşadığı köşk" lafı zamanla Perili Köşk'e dönüşmüş.