Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 2018-2019 akademik yılında Matematik bölümünü açıyor.Matematik Bölümü, matematik alanında yetişmiş kaliteli insan gücüne duyulan gereksinime cevap veriyor. Güçlü bir teorik matematik temeli yanında, matematiğin uygulamaları ve bilgisayar becerileri ile de donanmış bilim insanları yetiştirmeyi amaçlıyor.
Matematik herkesin de bildiği gibi günlük hayatta sıklıkla farkında olsak ya da olmasak da kullandığımız temel araçlardan biridir. Akademik ve bilimsel çalışmlarda ise sayısal ya da sözel alanları ayırt etmeden tüm disiplinlerin temelini oluşturmaktadır. Matematik temel bilimi bu bağlamda farklı disiplinlerin kullandığı ortak bir araç olmanın dışında dünyanın her yerinde aynı biçimde kullanıldığı evrensel bir dil olarak ve Matematik bilimini oluşturan dili bütün disiplinlerin temel alfabesi olarak da kabul edilebilir.
Bu nedenle,tüm dünyada üniversitelerin kurulumlarından itibaren olmazsa olmazı temel bilimlerinden Matematik eğitimi diğer disiplerin ilerlemesinde ve gelişmesinde bilhassa mühendislik bilimlerinin kapısını açan bir anahtar olarak görülüyor. Üniversitemizde açılan matematik bölümü; matematik kuramlarını teoremlerini öğrenen, analitik düşünen, problem çözme tekniklerini geliştiren, istatistiksel modelleri, kavramları uygulayabilen ve anlayabilen, disiplinler arası problemlere bakış açısını genişleterek problem çözme odaklı yaklaşabilen, problem tanımlayabilen, problemleri çözen ve karar verme ile ilgili eleştirel ve bunların sonuçlarını etkin bir şekilde ifade edebilecek iletişim becerileri geliştirmiş bilim insanları yetiştirmeyi hedefliyor.
10 Tam Burslu Öğrenci Alınacak
Bölümde; temel matematik dersleri, analiz, cebir, geometri, diferansiyel denklemler, sayılar kuramı, topoloji gibi matematik konularının yanı sıra veri yapıları ve algoritmalar, programlama dilleri, veri tabanları ve işletim sistemleri gibi bilgisayar konuları birlikte yer alıyor.
Öğrencilerini bu yıl ilk kez karşılayacak olan bölüm, 10 tam burslu öğrenci almayı hedefliyor. Matematik bölümü, yapacakları stajlar ve projelerle BAU Global yapılanması sayesinde katılacakları yurtiçi ve yurtdışı etkinlikler ile mezun olmadan portföylerini oluşturmaya başlamış, yenilikçi, bir vizyon kazanmış ve çalışmaya yönelik iletişim ağlarını kurmuş öğrenciler yetiştirmek için çalışmalar yapmaya hazırlanıyor.
Bu bölümden başarılı olan öğrenciler mühendislik fakültesinin çeşitli bölümlerinde çift ana dal ve yan dal yapma olanağına sahip olma özelliği taşıyor. Mezun olan öğrenciler gerekli pedagojik formasyon eğitimini de aldıklarında, ortaöğretim kurumlarında ve özellikle yabancı dilde eğitim yapan özel kolejler ve Anadolu Liseleri’nde “matematik branş öğretmeni” olarak çalışabiliyor. Ayrıca mezunlar, dünyanın her yerinde matematik ve uygulamalı matematik alanında araştırmacı, aktüarya, yazılım, bilgisayar, finans, bilişim firmalarında ve bilgi işlem merkezlerinde uzman olarak da görev yapabiliyor.