Sanal Gerçeklik İçin TUBİTAK’dan Destek
Dr.Öğr.Üyesi Övgü Öztürk’ün “Öğrenciler için Sanal Gerçeklikle Tanışma, Gözlem ve Uygulama” başlıklı projesi, TUBİTAK 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Övgü Öztürk’ün “Öğrenciler için Sanal Gerçeklikle Tanışma, Gözlem ve Uygulama” başlıklı projesi, TUBİTAK 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
3 Boyutlu Oyunlar Sunulacak
Yürütücülüğünü Dr. Öğr.Üyesi Övgü Öztürk’ün yaptığı projenin amacı, sanal gerçeklik teknolojilerini gündelik hayatta çeşitli yerlerde gören duyan öğrencilerin bu teknoloji ile ilgili temel bilgileri edinmeleri, faydalı kullanım örneklerini görmeleri, kendi sanal gerçeklik uygulamalarını geliştirebilmeleri için temel yazılım araçlarını ve bileşenleri öğrenmeleri ve tecrübe kazanmalarını sağlamak olarak hedeflendi.
Bir diğer amaçsa klasik yöntemlerle çeşitli bilimsel konularda öğrenilen bilgilerin 3 boyutlu ve oyunlaştırılarak ve derin görsellik kazanmış ortamda sunulması ile, bu konulara olan kavrayış ve ilginin artması, öğrencilerin hayal güçlerinin sınırlarını zorlamaları, yaratıcı ve bilimsel düşünme kabiliyetlerinde gelişme göstermeleri için çalışamalar gerçekleştirmek.
Sanal Gerçeklikte Farkındalık Yaratılacak
Projede, toplumda Sanal Gerçeklik teknolojilerine bakış açısında ve bu teknolojilerle ilgili farkındalık düzeyinde olumlu yönde değişim olması bekleniyor. Katılımcıların uygulamalı kamplarda ve rahatlıkla fikir alışverişinde bulunabilecekleri web ortamında, uzmanlarında desteği ile kendilerini daha iyi geliştirmeleri, bu teknolojiyi kullanarak kendi uygulamalarını yapabilmek için temel motivasyonu kazanmaları hedefleniyor.