Almanya'ya İşçi Göçünün 50. Yılında B34-Kültürk Kültür Festivali Berlin'de ve İstanbul'da Eylül ve Ekim Aylarında Gerçekleştiriliyor
2009 yılında işbirliği anlaşmasını imzalayan Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi ile Freie Üniversitesi, Medya ve Kültür Yönetimi Enstitüsü ortak bir kültür festivali ile bir projeye daha imza atıyor. Türkiyeli misafir işçilerin Almanya'ya göçünün 50. yılında gerçekleştirilecek kültür festivalinin ana eksenini göç, kültürel değişim ve kültürel etkileşim konuları oluşturacak. Türkiyeli işçilerin Almanya'ya göçleri, iki ülke arasındaki geliş gidişleri ve kimileri için nihayetinde kesin dönüşleri Türkiye kültür endüstrisini nasıl dönüştürmüştür, Almanya kültür hayatını, gündelik yaşamını nasıl değiştirmiştir soruları üzerinde durulacak.
FESTİVAL ÜÇÜNCÜ SES FİLMİYLE AÇILACAKBerlin'de 8 Eylül, İstanbul'da 24 Ekim'de başlayacak ve bir hafta sürecek festivalin açılışı, Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Sinema-TV Bölümü öğrencileri ile Freie Üniversitesi, Medya ve Kültür Yönetimi Enstitüsü öğrencilerinin birlikte yapıp yönettikleri Üçüncü Ses adlı filmin galası ile açılacak. Sonrasında sinema, popüler müzik, yemek kültürü, moda ve gündelik hayatta göçün etkilerinin tartışmaya açıldığı paneller, sergi ve enstalasyonlar ve söyleşilerle devam edecek. İstanbul'da gerçekleştirilecek festival, şehrin kalbinde, Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü'nde yer alacak.
BAHÇEŞEHİR VE FREIE ÜNİVERSİTELERİ KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ YÜRÜTECEK(Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi ve Freie Üniversitesi, Medya ve Kültür Yönetimi programı işbirliklerini ortak akademik çalışmalar gerçekleştirmenin yanı sıra daha geniş kapsamda iki kültür arası diyalogun güçlenmesini sağlayacak kültürel işbirlikleri yürütme amacındalar. Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, 2011-2012 yılı itibariyle daha radikal kültürel işbirliklerine önem vereceklerini bildirirken, Freie Üniversitesi Medya ve Kültür Yönetimi ile ortaklaşa Türkiye'nin ilk "Yaratıcı Sektörler Araştırma ve İnceleme Merkezi"nin kurulacağını belirtti. Bu merkez, Türkiye'de yaratıcı sektörlerle akademinin işbirliğini güçlendirme amacında olduğu kadar her iki ülkenin yaratıcı sektörlerini de birbirleriyle hem incelemeler açısından hem de ortak yapımlar açısından geliştirme hedefindedir. B-34 Kültürk Festivali'nin hemen ardından çalışmalara başlayacak olan bu merkez, aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin projelerini de uluslar arası topluma sunmalarına yardımcı olacak.
2009 yılından bu yana iki üniversite, Berlin'de ve İstanbul'da iki haftalık yoğun medya ve kültür endüstrilerini tanıma akademisi sürdürmektedir.
İletişim için: Prof. Dr. Haluk Gürgen (İletişim Fakültesi Dekanı) [email protected],
Yrd. Doç. Dr. Burçe Çelik (İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı) [email protected],
Ümran Sever (İletişim Fakültesi Sekreteri) [email protected]