Türkiye’nin lider dijital dönüşüm şirketi Netaş’ın Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) iş birliğiyle 2014 yılında başlattığı “Netaş-BAU Techno Academy Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programı” ilk mezunlarını verdi.
Netaş’ın Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile ortaklaşa yürüttüğü “Netaş-BAU Techno Academy Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programı” ilk mezunlarını verdi. BAU akademisyenleri ve Netaş mühendisleri tarafından hazırlanan programdan multimedya teknolojileri ve güvenlik alanlarında çalışmayı hedefleyen Netaş ArGe mühendisleri yararlanıyor. Programa 39’u yüksek lisans, 7’si doktora için olmak üzere toplam 46 Netaş çalışanı kayıt yaptırdı.
"ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ"
Mezuniyet töreninde ilk olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Arıca, bu zamana kadar 298 BAU elektronik, bilgisayar ve yazılım mühendisi öğrencilerinin Netaş’ın tesislerinde uygulamalı eğitimler alarak, staj ve proje geliştirme faaliyetlerinde bulunduğunu belirtti. Nafız Arıca ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) olarak üniversite – sanayi iş birliğini önemsediklerini belirterek, “Bu kapsamda diğer üniversitelere örnek olduğumuza inanıyoruz öğrencilerimizin sektörün ihtiyaçlarına gör eğitim almaları ve mezun olduklarında iş hayatlarına en kısa sürede hazır olmaları için 1300 civarında firmayla farklı ölçeklerde ve kapsamlarda anlaşma imzalamış bulunmaktayız.” dedi.
"AR-GE LABARATUVARIMIZIN KAYNAĞI BAU"
Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Netaş Ceo’su Müjdat Altay, bu projeyi 2008 yılında planladıklarını belirterek, Bahçeşehir Üniversitesi’ne (BAU) böylesine önemli bir program ve işbirliği için teşekkür ettiğini söyledi. Bu üniversiteye her geldiğinde sıcacık bir karşılama yaşadığını belirten Müjdat Altay, “Bahçeşehir Üniversitesi’nde kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bizim inovaktif üniversitelere ihtiyacımız var. Çünkü inovasyon sadece şirketlerde, sadece bizim Ar-Ge laboratuvarlarında olmuyor. Bizim Ar-Ge laboratuvarımızın tek kaynağı da BAU gibi harika üniversitelerdir. ” dedi.
Son olarak kürsüye gelen Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, günümüz dünyasındaki baş döndürücü gelişmelere ve değişmelerle eş zamanlı olarak akademi, bilim ve iş dünyasında hızla sınırlar kalktığına ve adeta yeni bir dünya düzeni oluştuğuna dikkat çekerek, “Unutulmamalıdır ki bu değişim ve gelişimleri yakından takip eden ona sadece ayak uydurma yerine bu değişimin içinde bizzat yer alan ve yön veren hayatta kalacaktır. Bu kapsamda olmak üzere her ikisi de yarım asırlık tecrübeye sahip birisi teknolojide diğeri sanayide iki kuruluş bir araya gelerek gerçek bir üniversite sanayi ortaklığına imza attılar. Bu anlaşma kapsamında bilgisayar mühendisliği tezi ve doktora programı BAU – NETAŞ bünyesinde hayata geçirildi.”dedi.
Toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak dinamik bir yapı oluşturmak ihtiyaçtan öte zorunluluk haline geldiğini belirten Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü, Prof. Dr. Şenay Yalçın, “bu nedenle Bahçeşehir Üniversitesi’nin araştırmacı kadrosunu sektörde yenileyerek iş birliği içerisinde devam etmektedir.Üniversitemizin gerçekleştirdiği özgür uygulamalarla ülkemiz yükseköğreniminde aktif rol oynama misyonu sürekli yükselen bir başarı çizgisi içerisinde devam etmektedir. Bu projeye BAU tarafından liderlik eden fen bilimleri enstitüsümüz kaliteli teorik eğitimi pratikle tamamlayarak onları araştırmacı,sorgulayan, sadece yerel ihtiyaçlara cevap veren değil kendi alnlarında dünyanın her yerinde ülkemizi başarıyla temsil edecek donanıma sahip çok yönlü bireyler yetiştirme amacı gütmektedir.” dedi. Uygulamakta olduğumuz programlarımızın ders yapısı sayesinde öğrencilerimiz kendi alanlarının yanısıra ilgi duydukları diğer alanlarda da ders seçebilmektedirler,kariyer planlarına da yardımcı olmaktadır.
DİĞER AR-GE MERKEZLERİNE ÖRNEK OLUNMASI HEDEFLENİYOR
Sanayinin bilgi ve birikimini üniversitelere açarak üniversite-sanayi iş birliğinin sürdürülebilir bir örneğini oluşturan “Netaş-BAU Techno Academy”, üniversitenin sanayiden uygulamalı bilgi edindiği, sanayinin de üniversiteden güncel teknolojileri öğrendiği bir iletişim ağı niteliği taşıyor. Programla, üniversite-sanayi iş birliğinin artırılarak birlikte projeler yapılması ve bir model oluşturularak diğer ArGe merkezlerine örnek olunması hedefleniyor. Ayrıca, Netaş’ın hem yüksek lisans ve doktoralı öğrenci ve mezun çalışan sayısı, hem de yeni teknolojilerde tüm dünyaya satılabilir teknolojik katma değerli ürün çıkarma yeteneği artırılıyor. Uygulamayla, Türkiye’nin kalifiye insan kaynağının yükseltilmesine de katkı sağlanıyor.
“Netaş-BAU Techno-Academy” programı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından 13-14 Nisan 2017 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta düzenlenecek “ArGe Merkezleri İyi Uygulama Örnekleri Zirvesi” kapsamında “Kamu-Üniversite-Sanayi İyi Uygulamaları” kategorisinde sunulacak en iyi uygulamalar arasına da girdi.