Türkiye’nin profesyonellere yönelik ilk gastronomi konferansı olan Gastromasa, g2m ve Ülker Eksper ana sponsorluğunda gerçekleşti . 2. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na 600’den fazla sektör profesyonelinin katılımı ile gerçekleşti. Bu seneki konsepti “Hikaye” olan konferansta dünyaca ünlü şefler ve yatırımcılar hikayelerini, tecrübelerini ve fark yaratan bakış açılarını bizlerle paylaştı.
Gastromasa Genel Müdürü ve Food İn Life Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen’nin açılış konuşması ile başladı.
İtalyan Mutfağının babası olarak bilinen sayın Antonio Carluccio da konferans sürecinde deneyimlerini paylaştı.Hikayesini bir istasyon memurunun oğlunun hikayesi olarak tanımlayan Carluccio , “Aklınızda tutkuyu bulundurun ve kökenizin ne olduğunu unutmayın“ diyerek biz şef adaylarına tavsiyelerde bulundu.
İçinde panellerinde bulunduğu Gastromasa konferansında hayatını yurtdışında devam ettiren Türk şeflerimiz de yer alıyor.
-Fatih Tutak (Bangkok W Hotel’in The House on Sathorn restoranının executive chef)
-Somer Sivrioğlu (Avusturalya’nın en popüler Türk restoranları Efendy ve Anason’un kurucusu ve şefi)
-Serkan Güzelçoban (Dünyanın en prestijli ödüllerinden The World’s 50 Best Restaurants’ın Güney Doğu Asya temsilcisi Mason Florence; dünya arenasında yer alan, Michelin yıldızlı Türk şefi)
Öğrencilerimizin özellikle ilgisini çeken ve Türk şeflerimizin ortak olarak verdiğ tavsiye olan “ İnsan isterse her şeyi yapar“ cümlesi akıllardan çıkmadı