Bahçeşehir Üniversitesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü güne özel araştırmalar ve etkinliklerle kutluyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araştırma notu yayınladı. BAU İletişim Fakültesi bünyesinde gerçekleşen Raise Your Woice Festivali ise tüm hafta boyunca sürecek.
RAISE YOUR WOICE FESTİVALİ TÜM HAFTA BOYUNCA SÜRECEK
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği Uluslararası Raise Your Woice – Women’s Empowerment Festivali 7-13 Mart tarihleri arasında, BAU Galata Kampüsü'nde gerçekleşecek. Festivalde katılımcıları Self Defence (Kendini Savunma), Sosyal Girişimcilik, Yoga, Ses ve Kendine Güven, Hızlı İletişim Ağı Kurma vb. atölyeler ile sürpriz eğlenceli aktiviteler ve UBER indirimi gibi ilginç fırsatlar bekliyor.
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi, Dünya genelinde yaşanan tüm kriz ve problemler için anahtar kelimenin “Kadın” ve “Kadın’ı Güçlendirme”olduğundan hareketle ONAR ile işbirliği içinde bir festival düzenliyor. Söz konusu problemin çözümünün ise uzun strateji tartışmaları ve farklılıkların analizi yerine kadına güç ve destek vermenin, karar mekanizmalarında daha çok katılıma teşvik etmenin yattığına inanan BAU İletişim Fakültesi, festival kapsamında kadına daha güçlü bir ses, daha kararlı bir duruş, kendinden emin bir sosyal kimlik kazandırmak üzerine etkinlikler, atölyeler, paneller ve performanslar yer alıyor.
Etkinliklere ücretsiz katılım sağlayabilmek için web sitesi aracılığı ile rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz.
REİSİ KADIN OLAN HANELER YOKSULLUK ÇEKİYOR
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)'ın yayınladığı araştırma sonuçlarına göre toplam hane sayısının yüzde 17,6'sının reisi kadın ve reisi kadın olan her üç haneden biri maddi yoksunluk içerisinde yaşıyor.
BETAM'ın araştırma notuna göre;
"2014 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Anketi verilerine göre kadın aile reisleri iki farklı profile sahiptir, genç, eğitimli ve işgücü piyasasına bağlılığı nispeten kuvvetli kadınlar ile yaşlı, eğitim seviyesi düşük ve yalnız yaşayan kadınlar. Yine de hangi profilden olursa olsun aile reisinin kadın olduğu hanelerde maddi yoksunluk daha yaygındır. Reisi kadın olan hanelerin en azından maddi yoksunluktan çıkmaları için özel politikalara ihtiyaç duyulduğu ortadadır. Bu politikaların tasarımında kadınların işgücü piyasası bağlılıklarının zayıflatılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir." deniyor.
Araştırma notunu okumak için tıklayınız