7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle Öğretim Üyemiz Yard. Doç. Dr. Özgün Melike Gedar ve öğrencilerimiz Karanlıkta Diyalog'a (Dialogue in the Dark) katılarak anlamlı bir ziyarete imza attılar.
EMSA Bahceşehir ve BAUTIP TurkMSIC üyelerinin de aralarında bulunduğu öğrencilerimiz Melih Atalay, Zeynep Gökçe, Mustafa Altıntaş, Gizem Ergün, Mert Mestanoğlu, Ömercan Durmuş ile etkinliğe katılan öğretim üyemiz Yard. Doç. Dr. Özgün Melike Gedar, edindikleri deneyimleri şöyle ifade etti:
"BAU Tıp Fakültesi öğrencilerimizle birlikte Beyaz Baston Körler haftasında Gayrettepe Metro İstasyonunda Karanlıkta Dialog etkinliğine katıldık. Karanlık ve görememenin insanlar üzerinde oluşturduğu etkiyi 1.5 saat boyunca deneyimledik. Görme engelli rehberimiz bizim karanlıktaki gözlerimiz oldu. Yaptığımız yolculukta asıl engelin duyarsızca yaklaşımlarımız olduğunu farkettik. Ülkemizde engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştırmak adına yapılacak daha binlerce işimiz, katedeceğimiz çok yolumuz var. Ancak kişisel bazda hassasiyetlerimizi artırmamız bile onların yolunu bir nebze olsun açacak. Biz 1.5 saat sonunda aydınlığa çıktık ama görmenin sadece gözümüzle değil beynimizle ve kalbimizle gerçekleştiğini de hissettik. Post tenebras lux (Karanlıktan aydınlığa)."
Karanlıkta Diyalog deneyimini yaşayan öğrencilerimizden Zeynep Gökçe de şunları söyledi: "Dialogue in the Dark, günlük hayatımızda engelli vatandaşlarımızı nasıl dışarıda bıraktığımızı anlamamı sağladı. Görme engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantılarında yaşadığı zorlukları daha iyi anladım. En önemlisi toplum olarak bu konudaki duyarsızlığımızı farkettim. Bu etkinlik duyarlılığı artırmak açısından bulunmaz bir fırsattı."
Melih Atalay ise "Bu manalı haftada böyle bir sergi gezmek, bize İstanbul'da bir engelli vatandaşın ne kadar zor şartlarda yaşadığını hatırlattı" dedi.