Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi, Sanal Gerçeklik (VR) Teknolojisinin Türkiye’deki ilk adımını atmak için güçlerini birleştirdi. Crytek’in başlattığı VR First programı kapsamında İstanbul’da açılan merkez, yenilikçi fikirlere sahip VR geliştirici ve girişimciler için teknoloji üssü olacak.
Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk Sanal Gerçeklik (VR) merkezi ve Crytek’in başlattığı VR First programının global lansmanı bugün Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında duyuruldu. Merkez, önümüzdeki 10 yıla damga vurması beklenen ve 2020 yılında 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşacak VR teknolojisini kullanarak, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç geliştirici ve girişimcilerin kullanımına açıldı.
İşbirliği kapsamında, Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin potansiyelini göstererek, farkındalık yaratılması ve VR geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu tüm profesyonel donanıma ulaşması amaçlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde yer alan bu merkezde AMD, Logitech ve MSI gibi büyük firmaların desteğiyle geliştiriciler, son teknoloji donanım ve VR ekipmanları kullanarak CRYENGINE teknolojisi sayesinde projeler geliştirebilecekler.
Crytek’in Kurucu Başkanı ve CEO’su Cevat Yerli: “VR First programının ilk adımını Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi ile atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezden edinilecek bilgi birikimi sayesinde, Türkiye ve dünya çapında diğer akademi kurumlarıyla da işbirliği yaparak, öğrenciler, araştırmacılar ve geliştiricilere VR teknolojisiyle projeler geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Günümüz VR teknolojisi, CRYENGINE’in gücünü kullanarak benzersiz ve etkileyici deneyimler sunmamıza olanak sağlıyor. VR First programı kapsamında, VR geliştiricilerinin bu merkezdeki tüm olanakları kullanarak neler ortaya çıkarabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.
Dünyanın birçok ülkesinde açtığı kampüs ve merkezler ile uluslararası bir eğitim kurumu olan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), bölgenin VR üzerine odaklanan ilk çekim merkezi olacak. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel: “Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin, eğitim başta olmak üzere birçok alanda kullanılması hatta günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bahçeşehir Üniversitesi ile Crytek arasındaki işbirliği ile, Türkiye’nin ilk Sanal Gerçeklik Merkezi, BAU İletişim Fakültesi-Galata Yerleşkesinde hizmete girmektedir. Öncelikle; iki kurumun da hedeflerinin kesiştiği oyun tasarımı ve geliştirme alanında deneyim paylaşımı ve transferi yapılacak, bir sonraki adımda ise Serious Games olarak bildiğimiz projeler ile sağlık bilimleri ve eğitim sektörü için oyun içerikli simülasyonlara ve deneyimlere yönelik Ar-Ge çalışmaları devam edecektir. Birlikte geliştirilecek eğitim müfredatları, transfer edilecek bilgi birikimleri ve yapılacak Ar-Ge çalışmaları sadece bu kurumları değil tüm Türkiye’nin sektörel anlamda öğrenmesi, üretmesi ve büyümesi açısından önemli bir itici güç olacaktır.” dedi.
VR First hakkında detaylı bilgi için http://vrfirst.cryengine.com/
Crytek Hakkında
Crytek, Frankfurt’daki merkezi ve dünya çapındaki 8 stüdyosuyla faaliyet gösteren bağımsız oyun geliştirici, yayıncı ve teknoloji sağlayıcısıdır. 1999 yılında kurulan Crytek, şu ana kadar Far Cry, Crysis serisi, Ryse: Son of Rome ve Warface gibi pek çok ödül kazanan yapımı ortaya çıkarmıştır. Tüm oyunlar, Crytek’in sınırları zorlayan 3 boyutlu oyun teknolojisi CRYENGINE kullanılarak geliştirilmiştir. Ayrıca bu teknoloji, pek çok geliştirici ve lisans sahibinin oyunlarını PC, Xbox One, PlayStation®4, Wii UTM, iOS ve Android platformlarında çıkarmak için ilk tercihi olmuştur. Crytek’in oyun hizmetleri anlamında devam eden gelişimi, şirketin oyunculara yaşattığı en üst kalite deneyimi kendi online platformlarından da sürdürmesine imkan sağlamaktadır.
Daha detaylı bilgi için www.crytek.com ve www.cryengine.com sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
BAU Hakkında
BAU Global Ağı, dünyanın dört bir yanına dağılmış yüksek eğitim kurumları bütünüdür. Bu uluslararası ağ, şehrin ve ülkenin kaynaklarının da üzerinde bir yüksek eğitim olanağı sağlamakta ve dünyanın her yerinden öğrenci kabul etmektedir. BAU Global öğrencileri ve mezunları Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında yedi ayrı ülkeye yayılan bir topluluğu meydana getirmektedir. BAU Global Ağı, 4 üniversite, 2 dil okulu ve 6 uydu kampüsten meydana gelir. BAU Global üniversiteleri yüzlerce lisans, yüksek lisans ve doktora programını, güzel sanatlar, işletme, tasarım, eğitim, mühendislik, sağlık bilimleri, bilişim teknolojileri, hukuk ve tıp alanında sunmaya devam etmektedir.
Sorularınız için; 444 2864 ya da [email protected]