Türkiye ekonomisine lokomotif olacak global markalar yaratmak ve türk markalarına sektörel ve akademik anlamda katma değer sağlamak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından kurulan BAU Branding Innovation (BBI), düzenlenen lansman ile birlikte hayata geçirildi.
Moda sektörünün öncü ismi ve Fendi markasının kurucularından Anna Fendi, lüks markaların marka danışmanı ve Forward Marketing’in kurucusu Fabien Moreau, Rebul Genel Müdürü Kerim Müderrisoğlu, Reklamcılık Vakfı Genel Müdürü Ayşegül Molu, Marka İletişim Danışmanı Güven Borça, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, NYU Öğretim üyesi Prof. Dr. Tülin Erdem ve Doç. Dr. Selçuk Şirin’in katılımıyla gerçekleştirilen lansmanda marka değerinin önemi, işlevi, değerlendirilmesi ve katma değer/kaldıraç etkileri başarı hikayeleri üzerinden katılımcılar ile paylaşıldı.
Bir marka okulu üst yapılanması olarak tasarlanan ve markalama alanında dünyanın en önemli isimlerinden biri olan New York Üniversitesi (NYU) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin Erdem öncülüğünde kurulan BAU Branding Innovation (BBI), veriye dayalı markalama yapma, markalama konusunda en güncel ve işlevsel teori, yaklaşım ve uygulamaları tanıtma, geliştirme, disiplinlerarası yöntemleri hayata geçirme gibi ayrıcalıkları ile bir markanın doğuşundan gelişimine tüm markalama sürecini eğitim, araştırma ve uygulama projeleri ile hayata geçiren bir oluşum olarak tasarlandı. BBI tanıtım lansmanında konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel “Üniversitelerin gelecek dünyaya yön verebilmesi için eğitim yanında eğitim-ekonomi ilişkisini harekete geçirecek alanlara da yatırım yapması, sektör ve firmalara yön vermesi gerekmektedir. Üniversiteler olarak, ekonomiye yön veren firmalar olarak sadece ürün bazında değil sosyal bilimler alanında da girişimci ve inovatif olmalıyız. Katma değeri yüksek ekonomiye geçişin temel göstergelerinden biri de şüphesiz ki markalaşmadır. Marka yaratamazsak arzu ettiğimiz seviyeye gelmemiz mümkün değildir. Üniversite olarak yenilikçi ve girişimci projeler üretmeyi ve iş dünyası ile yakın ilişki içerisinde olmayı çok önemsiyoruz. Bu nedenle değerli bilim insanımız Prof.Dr.Tülin Erdem’in başkanlığında kurulan bu merkezin Türkiye’de ilk defa bir üniversite çatısı altında kuruluyor olması bizim için ayrı bir mutluluktur.
Markalara akademik ve sektörel anlamda katma değer sağlayarak, markalama bilincini artırmayı ve ülkemizin yüksek bir ekonomiye geçişini hızlandırmayı hedefleyen Branding Innovation (BBI), uygulamalı markalama araştırmalarına öncülük edecek ve markalama becerileri kazandırmak için yurt içi ve yurt dışından uzmanların oluşturduğu eğitim programları sunacak. Türkiye’de global markalar yaratmak amacıyla, uluslararası ölçekte profesyonelleri uygulamaları projeler etrafında bir araya getirecek olan Branding Innovation (BBI) marka yönetimi, marka değeri ölçümü, marka konumlandırması/yeniden konumlandırma, marka söylemleri ve öyküleri geliştirilmesi gibi çalışmalarda bulunacak.
Prof. Dr. Tülin Erdem: 2006 yılından beri New York Üniversitesi Stern School of Business’da Pazarlama profesörüdür. Profesör Erdem, Haas School of Business’ta İş İdaresi ve Pazarlama Profesörü olarak Doktora Programı Direktörlüğünü yürütmüş; University of California at Berkeley’de Akademik İşler’den sorumlu Dekanlık, Pazarlama Grup Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur. Araştırma alanları, reklam, marka yönetimi, tüketici tercihleri, müşteri ilişkileri yönetimi, belirsizlik altında karar verme süreçleri, ekonometrik modelleme ve fiyatlandırmadır. Journal of Marketing Research dergisinin danışma kurulu üyesi, International Journal of Research in Marketing, Journal of the Academy of Marketing Science, Marketing Letters ve Marketing Science dergilerinin editoryal kurul üyesidir. Profesör Erdem, aynı zamanda INFORMS Marketing Society (ISMS) kuruluşunun Başkanı olarak da görev yapmıştır.
BAU Hakkında
Bahçeşehir Üniversitesi, 3 kıta 7 ülkede, 4 üniversite, 2 dil okulu ve 6 uydu kampüsü ile Türkiye’nin eğitim alanındaki dünya markası BAU Global’in bir üyesidir. Bu uluslararası ağ öğrencilere yüksek eğitim olanağı sağlamakta ve dünyanın her yerinden öğrenci kabul etmektedir. BAU Global öğrencileri ve mezunları Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında yedi ayrı ülkeye yayılan bir topluluğu meydana getirmektedir. BAU Global üniversiteleri bünyesinde; işletme, tasarım, eğitim, mühendislik, sağlık bilimleri, bilişim teknolojileri, hukuk ve tıp alanında lisans, yüksek lisans ve doktora programları bulundurmaktadır. Detaylı bilgi için www.bau.edu.tr sitesi ziyaret edilebilir.