Ekonomi ve Finans Kulübü

Katılımcı Sayısı: 46

Ziyaret Edilen Kurumlar:
1- Merkez Bankası
2-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK)
3-Hazine Müsteşarlığı
4-Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)
5- Anıtkabir

Program Akışı:
1-28 Kasım sabahı saat 10:00’da Merkez Bankası’ ziyaret edildi. Toplam 3 oturumdan oluşan bu ziyaretimizde, ilk olarak Merkez Bankasının tarihçesini anlatan bir sunum izlendi. Daha sonra Merkez Bankasının İnsan Kaynakları ekibi kariyer olanaklarını, işe alım süreçlerini ve mülakat süreçlerini anlattı. Son olarak ise Merkez Bankasından İhsan Bozok bizlere enflasyon, para yönetimi, fiyat ve finanslar istikrar hakkında bilgiler paylaştı.Saat 12.00 da gezi tamamlandı ve otele dönüldü.
2-Saat 15:00’da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ziyaret edildi. BDDK ile ilgili sunum izlendikten sonra, kurumun görev ve organizasyon yapısı vs. gibi konularda bilgi verildi.
3-Saat 16:00’da Hazine Müsteşarlığı ziyaret edildi. Hazine Müsteşarlığı hakkında sunum izlenip hakkında bilgi verildi. Daha sonra kurumdaki görev dağılımı ve çalışanlarından bahsedildi.
4-Saat 17:00-00:00 serbest zaman.
5-29 Kasım saat 13:30’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Ziyaret edildi. Meclisin kuruluşu, çalışma yöntemleri ve gerek mimari açıdan gerek ise oturma planı hakkında bilgiler verildi.
6-Saat 15:00’da Anıtkabir ziyaret edildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri ziyaret edildikten sonra, Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı müzesi ziyaret edildi.

Staj Bilgilendirme Notları:

Merkez Bankası:

Banka Tanıtım ve Staj Programı, Türkiye ve yurt dışında örgün eğitim yapan üniversitelerin;

3. sınıftan 4. sınıfa geçmiş öğrencileri için Yaz (Haziran-Eylül) Döneminde

4. sınıf öğrencileri için Kış (Ocak-Şubat) Döneminde açılmaktadır.

Başvuru yapılabilmesi için adayın genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 olması

Program Sorumlusu:

Yavuz Antep                                Filiz Yıldız

Telefon:0 (312) 507 64 33      0 (312) 507 64 47

e-posta: [email protected]

Hazine Müsteşarlığı:

Müsteşarlıkta staj programı sömestr ve yaz stajı olmak üzere iki dönemde

gerçekleştirilir. Staj hakkında bilgiler ve programa kabul edilecek

adayların sayısı ve niteliği, Müsteşarlık internet adresinden (hazine.gov.tr) her yıl 1-15 Ocak ve 1-15 Mayıs tarihleri arasında duyurulmaktadır.

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullarda üç veya  dördüncü sınıf öğrencisi olma şartı aranmaktadır.

İletişim:

0(312) 204 61 24

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu:

5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile Kuruma verilen görevlerin meslek sırrı kapsamında yürütülmesi  gerektiğinden, Kurumda staj imkânı bulunmamaktadır.