2nd International BAU Drug Design Congress

2. Uluslararası Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İlaç Tasarım Kongresi

(17-19 Nisan 2014, Istanbul)

Özet Gönderme Son Tarih: 14 Mart 2014

Ortalama yaşam süresinin uzaması ile birlikte ileri yaşlarda karşılaşılacak sağlık sorunları ve hastalıklara yakalanma riski de artmaktadır. Bu nedenle yeni tedavi mekanizmalarına ve yeni tedavilerin keşfine yönelik yenilikçi ve rasyonel ilaç araştırma ve geliştirme konularına akademi ve endüstride olan ilgi artmaktadır.

17-19 Nisan 2014 tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi’nde düzenlemeyi planladığımız 2. Uluslararası BAU İlaç Tasarımı Kongresi (2nd International BAU Drug Design Congress)’nin ana teması, yapı ve ligand-bazlı ilaç tasarım teknik, metot ve uygulamalarındaki son gelişmeler olacaktır. Kongre, ilaç araştırmalarını kapsayan farklı disiplinlerden tüm araştırmacılara açık olup geniş kapsamlı oturumların yapılmasını amaçlamaktadır. Düzenlenecek kongre, akademide ve endüstride deneysel ve teorik çalışan bilim insanları arasında ortak projelerin geliştirilmesi için de bir platform olacaktır. Kongrede ilaç tasarım alanındaki en son yenilik, gelişme, uygulama ve yaklaşımların tartışılarak yeni bilimsel buluşlara katkı sağlaması bir diğer hedeftir. Bu hedef, Bahçeşehir Üniversitesi’nin temel ve klinik bilimlerde disiplinler-arası araştırma ve entegrasyon şeklindeki stratejik önceliğini de yansıtmaktadır.

Kongrede sunulacak çalışmalar (sozlü, poster bildirileri) ilgili konuda seçilecek en az üc hakem tarafından değerlendirilecek ve çalışmalar bu değerlendirme sonucunda kabul/red edilecektir. Ayrıca seçilen bildiriler (sozlü, poster) makale ve/veya derleme olarak Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry  (SCI, SCIE kapsamında) dergisinde yayımlanması amacıyla davet edilecektir. Dergiye gönderilen bildiriler hakem değerlendirmeleri sonucu derginin özel baskısında yayımlanacaktır.

Kongrede ayrıca  “Bilgisayar-destekli İlaç Tasarımı” konulu bir çalıştay da gerçekleştirilecektir. 

Bu vesile ile sizleri de 17-19 Nisan 2014 tarihleri arasında BAU TIP’ta gerçekleştirilecek olan bu kongreye katılmaya davet ediyoruz. Kongre hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki adreste bulabilirsiniz:

www.baudrugdesign.com

Doç. Dr. Serdar DURDAĞI

Bahçeşehir Üniversitesi, Tıp Fakültesi

2. Uluslararası BAU İlaç Tasarımı

Kongresi Koordinatörü

E-mail: [email protected]

Prof. Dr. Türker KILIÇ

Bahçeşehir Üniversitesi

Tıp Fakültesi Dekanı

Beyin ve Sinir Cerrahisi ABD Başkanı

www.beyincerrahisi.net

E-mail: [email protected]