Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2. Eğitim Becerileri Kursu Gerçekleştirildi

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Binasında 22-23.02.2014 tarihleri arasında, temel ve klinik bilimler, cerrahi ve dahili bilimlerden katılan toplam 19 öğretim üyesi, 2 gün boyunca eğitim deneyimlerini paylaştılar.

 Yurtiçi ve yurtdışı farklı üniversitelerde elde ettikleri zengin deneyimlerini teorik ve uygulamalı bir program sürecinde paylaşan öğretim üyeleri "Öğrenme, İletişim Becerileri, Etkili Sunum Teknikleri, Tıp Eğitimi, Olumlu Eğitim Ortamı ve Öğrenci Rolleri, Etkili Sunum Becerileri, Hasta Başı Eğitimi ve Etkili Yöntem Seçimi, Probleme Dayalı Öğrenme, Ölçme ve Değerlendirme" konularında 2 gün boyunca tartışarak Tıp Fakültesinin eğitim modellerinin planlamalarını yaptılar.

BAU TIP Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker KILIÇ "Ulusal ve uluslararası farklı üniversitelerde deneyimleri olan öğretim üyelerimiz "Tıp Eğitimi" konusunda 2 gün boyunca tartıştılar. Fakültemize ciddi bir katkı sağlandığını düşünüyorum" dedi. Kurs koordinatörü Prof. Dr. Tunç FIŞGIN "Farklı disiplinlerden 19 öğretim üyesi Çağdaş Tıp Eğitimi konusunda "Beyin Fırtınası" gerçekleştirdiler. Bu kursumuz da dahil iki kursta 30 öğretim üyemiz ile bir araya geldik. Gelecek eğitim dönemi başlangıcına kadar tüm öğretim üyelerimiz ile bu toplantıları gerçekleştirmeyi planlıyoruz " dedi.