Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Liseli Öğrencilerle Buluştu!

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi (BAU TIP), 15 Mart Cuma günü Medical Park Göztepe Hastanesi’nde, İstanbul'un en başarılı liselerinin öğrencileriyle bir araya geldi. Eğitim öğretim hayatına 2013-2014’te adım atacak olan Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.

BAU TIP Fakültesi bu yıl, üniversite sınavında ilk 1.000 öğrenci arasına giren 40 öğrencisine de tam burs verecek. Bu yüzden bu alanda başarılı olmak isteyen öğrencilerle 3. kez düzenlenen fakülte bilgilendirme seminerinde BAU TIP’ın felsefesini ve çalışmalarını anlatan Dekan Prof. Dr. Türker Kılıç yaptığı sunumda “Öncelikle tıp fakültesi öğrencilerinin akıllarının bir konuya takık olması gerekiyor. Aklınıza taktığınız konuyu merak ediyor olmak ve bunun üzerinde çalışmalar yapmak istiyor olmanız gerekli. Sizlerin gözlerinde gördüğüm merak ve heyecanı hiç bir zaman kaybetmemenizi isterim. BAU TIP, Türkiye'de bilim insanı-hekim yetiştirmek için kuruldu. Üniversitemizin çeşitli imkânlarıyla istediğiniz alanda istediğiniz çalışmaları gerçekleştirebileceksiniz. Tıpta hangi bölüm üzerine yoğunlaşmak isterseniz, o alan konusunda yurt dışında en kuvvetli olan araştırma merkezi ya da üniversite neresi ise, biz sizi oraya göndereceğiz. Bu yıl 40 öğrenci alacağız ve ilk 1,000 öğrenci arasına girip BAU TIP’ı tercih eden tüm öğrenciler tam burslu okuyacaklar. Bu başarılı öğrenciler, ister üniversitemizin yabancı dil yeterlik sınavına girerek İngilizce hazırlığı atlayacak, ister tam burslu olarak Toronto ya da Washington D.C. kampüslerimizde bir yıl boyunca İngilizce eğitimini alacaklar. Uçak biletleri ve kalma masraflarını da yine Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi karşılayacaktır” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç ayrıca öğrencilere fakülte olarak anlaştıkları hastane ve öğretim kadrosu ile ilgili şu bilgileri paylaştı;

“İYİ ÖĞRENCİ BULMAK KOLAY, İYİ ÖĞRETİM ÜYESİ BULMAK ÇOK ZOR”

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak öğretim üyelerini seçerken H-endeksini kullanan ilk fakülte olduklarını belirten Prof. Dr. Türker Kılıç, “Öğretim üyelerimizi sadece iyi hekim olmalarına göre değil, bilim insanı özelliklerine göre seçiyoruz. H-endeksi, dünya bilimine katkıyı ifade eden bir katsayısıdır. Bu yüzden öğretim üyelerimiz alanında başarılı kişilerden oluşmakta. Bu yüzden öğrencilerimizin de sadece hekim olmayı değil, aynı zamanda bilim insanı olmayı hedefleyen öğrenciler olması gerekiyor. Temel hedefimiz budur. Bir diğer hedefimiz ise sadece bizim ülkemiz için değil, dünya için bilim insanı ve hekim yetiştirmek” dedi.

“TÜRKİYE'DE TEMEL BİLİM BİNASINI HASTANEDEN ÖNCE KURAN TEK TIP FAKÜLTESİYİZ”

Temel bilim binasını hemen hastanenin yanında inşa ettiklerini belirten BAU TIP Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, “Temel Bilim, yani tıp eğitiminin ilk iki yılında alınan dersler çok önemli. Temel bilimi iyi öğrenmeyen bir öğrenci bir hastayı ameliyat edemez. Bu yüzden öğrenciler hastaneye girmeden temel bilim binasına girecekler. Öğrencilerimizin giysi dolabı bu binada olacak. Temel bilim binamızın hemen yanına bir İleri Tıp Araştırmaları Merkezi de kuruyoruz” dedi.

“Ne kadar iyi bir hastaneye sahip olursanız olun akademik bir ortam kuramayabilirsiniz. Ya da tam tersi üniversiteniz olur, SGK ile çalışan bir hastaneniz olmaz. O zaman da gerçek anlamda bir tıp fakültesi kurumsallaşmasını yaşayamazsınız” diyen Türker Kılıç, Türkiye'de bu iki örnekten de bol miktarda olduğunu belirterek, “Kurumsallaşmasını tamamlamış bir üniversite olarak Medical Park Hasteneler zinciri ile işbirliği yapıyoruz. Bizim tıp fakültesi kampüsümüz Göztepe'de. Tıp fakültesi olarak kullandığımız hastane Göztepe Medical Park; 400 yatak kapasitesine ve bir de onkoloji merkezine sahip. Bu yüzden öğrencilerine bir üniversitenin sunması gereken her şeyi sunan bir oluşum, akademik anlamda başarılı öğretim üyeleri ve SGK ile çalışmayı bilen bir hastane zinciri ile sizlerin yanındayız” dedi.