Mekatronik Kulübü Ford-Otosan Gezisi

Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Kulübü , 15 Nisan 2014 Salı günü Prof. Dr. Oktay Özcan ve Prof. Dr. Heinz Gunter Hommel Hocalarımızın katılımı ile Ford-Otosan Gölcük Fabrikası’na toplam 48 kişinin katıldığı teknik gezi düzenledi. 

Ford-Otosan markası ve fabrikalar hakkında  genel bilgilendirme alındıktan sonra, öğrencilerimiz yetkililere akıllarındaki soruları sorma fırsatı buldu. İş imkanları, çalışan mühendislerin oranı ve fabrikalarda mekatronik, elektronik ve işletme mühendislerinin yaptıkları işler hakkında bilgiler alınarak, fabrika gezisi için güvenlik önlemleri öğrendi.

Fabrika gezisine kalıp üretim bölümünden başlandı. Burada aracın kasası için gerekli parçaların seri üretiminde kullanılacak kalıplar hassas CNC makinalarında üretiliyor ve gerekirse ısıl işlem uygulanıyor. Daha sonra üretim ve montaj hattına geçildi. Bu aşamada birçok programlanmış robot kol üretime yardımcı olunuyor. Özellikle kaynak hattında çalışan robot kollar ilgi çekiydi...

Yaklaşık iki saat boyunca bir aracın üretimindeki çoğu aşamaya dahil olunarak fabrika çalışma ortamına aşina olundu. Bunun için Ford-Otosan yetkililerine Mekatronik Kulübü öğrencilerini ağırladıkları için teşekkür ediyoruz.