Yazılım ve Bilişim Kulübü - Yazılım Test ve Kalite Etkinliği

 

23 Mart 2013 Cumartesi günü gerçekleşecek olan "Yazılım Test ve Kalite" etkinliğimiz Hale Yaman ve Altuğ Bilgin Altıntaş'ın katılımlarıyla A101 - Türkan Şoray Salonunda olacaktır. 
 
Program Akışı
13:30 – 15:00 Hale Yaman
Agile Software Development Practices
----------------------------------------------
15:30 – 17:00 Altuğ Bilgin Altıntaş
Lean Software Development
 
Konuşmacılar Hakkında
 
Hale Yaman
Hale Yaman, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 1996 yılı mezunudur. Türkiye'de bir süre çalıştıktan sonra 2000 yılında halen yaşamakta olduğu Silikon Vadisi'ne taşınmıştır. Entegre Enformasyon Sistemleri, CRM, finans, e-ticaret ve eğitim gibi birçok sektörde farklı büyüklükteki şirketlerde yazılım mühendisi, teknik lider, takım ve proje yöneticisi olarak çalışmıştır. 2005 yılından beri çevik (agile) yazılım yöntemlerini uygulamış, yalın (lean) - çevik süreç ve yöntemlerin şirketlerin diğer
departmanlarında da uygulanmasına katkı sağlamıştır. Dünya çapındaki önemli çevik organizasyonlardan ScrumAlliance tarafından verilen ScrumMaster sertifikasına sahiptir. Halen okul çağındaki çocuklar için nörobilime dayalı eğitim programları üreten bir şirkette Yazılım ve Ürün Geliştirme Departmanı Yöneticisi olarak çalışmaktadır.
 
Altuğ Bilgin Altıntaş
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olan Altuğ Bilgin Altıntaş, 1999 yılında çalışma hayatına Koç.net firmasında başlamıştır. Akbank, Teb, Tübitak, Toyoto firmalarında yazılım mimarı ve teknoloji danışmanlığı yapmıştır. Açık kaynak kodlu Apache Wicket and jQuery teknolojilerini birleştiren wiquery projesine katkı sunmaktadır. 2001 yılından itibaren Bilgi Üniversitesi, Marmara
Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesinde hocalık ve danışmanlık yapmıştır. 2003 yılında yayınlanan ve şuan 4. baskısını yapmış olan Java ve Yazılım Tasarımı kitabının yazarıdır. Halen kodcu.com firmasında eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır.