İngilizce Hazırlık Programı Tanıtım Haberi

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

“Dünya Vatandaşlığına Hazırlık”

 

Bahçeşehir Üniversitesi her şeyin küreselleştiği bir dünyada eğitimin de küreselleşmesinin tartışılmaz bir gerçek olduğuna inancı ile sizleri İngilizce Hazırlık Okulu’na davet ediyor.

İstanbul’un tam kalbinde, Asya ve Avrupa’nın kesiştiği noktada bulunan ve bünyesindeki 48 farklı ülke ve kültürden gelen öğrencileri barındırması ile bir dünya üniversitesi haline gelen Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerinin kültürlerarası yetisini geliştirecek ve dünya vatandaşı olmasına olanak sağlayacak eğitim ve öğretim ortamı sunan bir üniversite olmakla gurur duymaktadır. Bu hedefe ulaşmayı sağlayacak pek çok program ve hizmet sunan üniversitenin bu alanda en iddialı programlarından biri de İngilizce Hazırlık Programı’dır.

Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerini uluslararası standartlardaki yükseköğretimin gerektirdiği İngilizce dilbilgisi ve becerileriyle donatmayı, onları yeni dünya düzeninin gerektirdiği hali ile hem bölümlerine hem de mesleki hayatlarına en iyi şekilde hazırlamayı hedeflemektedir. Uluslararası kriterler referans alınarak sınıf içerisinde ve sınıf dışında eğitim vermek üzere geliştirilen İngilizce Hazırlık Programı, öğrencilerine yeni çağın gerektirdiği teknolojik olanakları da kullanarak her birinde kablosuz internet, bilgisayar ve projektör bulunan sınıflarda eğitim vermektedir. Öğrenciler tablet bilgisayar ve akıllı cep telefonları ile de uyumlu Second Life adı verilen üç boyutlu sanal platformda Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Adası (İstanbul City) ve kelime bilgilerini geliştirmek üzere tasarlanmış cep telefonu uygulaması sayesinde sınıf dışında da dil becerilerini geliştirmeye ve İngilizce öğrenmeye devam edebilmekteler. Hazırlık Programı bünyesindeki Bireysel Öğrenim Merkezi’nin sunduğu çeşitli etkinlikler vasıtası ile de öğrenciler İngilizce öğrenimlerine ara vermeden devam edebilmektedir.

Uluslararası geçerliliğe sahip sertifika ve diplomalara sahip birçok okutmanı bünyesinde barındıracak şekilde kadrosu oluşturulan Hazırlık Programı, bu sayede öğrencilerine en iyi İngilizce eğitimini vermeyi hedeflemektedir. 10 farklı ülkeden gelen okutmanların oluşturduğu çok kültürlü akademik kadrosu, farklı uluslardan ve kültürlerden gelen öğrencileri ile hem İngilizce dilini bir Dünya Dili olarak öğretmeyi  hem de öğrencilerinin  kültürlerarası iletişimlerini, yetilerini ve etkileşimlerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri arzu ettikleri takdirde, Yurtdışı İngilizce Programı (BESL) ile üniversiteye Amerika’da merhaba deme şansına da sahip olabilmektedir. İngilizce’yi yaşayarak öğrenmek isteyen öğrenciler, Washington DC’deki Harriet Fulbright College’da öğrenimlerini sürdürebilmektedirler.