Hazırlık Öğrencilerimiz İngilizceyi Amerika'da Öğreniyor

Bahçeşehir Üniversitesi Yurtdışı İngilizce Hazırlık Programı (BESL) öğrencileri , 2011-2012 Akademik Yılı eğitimlerine başlamak üzere yola çıktı. Öğrencilerimiz bu eğitimi Washington DC Harriet Fulbright College'de alacaklar.

HAVAALANINDA HEYECAN VARDI


Yolculuk öncesi hüzün, mutluluk ve gururu birlikte yaşadıkları görülen Bahçeşehirliler, bu programın eğitimlerine ek olarak değişik bir kültür tanımalarına da katkıda bulunacağına inanıyor.

Mimarlık Fakültesi'nden Ece Yamanoğlu ve Ece Paşalıoğlu, Reklâmcılık eğitimi alan Salih Karapınar, Hukuk Fakültesi öğrencisi Kardelen Lüle ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik'i seçen Gizem Aktan, Bahçeşehirli olmanın ayrıcalığını her alanda yaşadıklarını, bu programı da başarıyla tamamlayacaklarına, Türk kültürünü Amerika'da en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını, dolayısıyla Amerika için hazır olduklarını söylediler.

Havaalanında heyecanlı ama huzurlu bir profil çizen öğrenci velilerine göre de çocuklarına sağlanan bu fırsatı gönül rahatlığı içinde değerlendirmede en büyük etken, Bahçeşehir Üniversitesi'ne inanmak ve güvenmek.

İNGİLİZCEYİ YAŞAYARAK ÖĞRENME İMKANI


BESL Programı, İngilizce'yi yaşayarak öğrenme imkanının yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi'nin global bireyler yetiştirme vizyonuna da katkıda bulunuyor ve dünyanın ortak dilini yaşam içerisinde öğrenme imkanı sağlıyor. İngilizce Hazırlık Programı'nı yurtdışında alan öğrenciler eğitim ve iş yaşamlarında fark yaratıyorlar.

Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı'nın yurtdışında İngilizce öğretimi yapmak amacıyla hazırladığı BESL Programı ile yüzlerce Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi 2005-2006 Akademik Yılı'nda Washington DC'de, 2006-2007 Akademik Yılı'nda Boston, Kansas-Fort Hays, Londra ve Cambridge'de, 2007-2008 Akademik Yılı'nda New York, Miami, Oxford ve Londra'da , 2008-2009 Akademik Yılı'nda Ohio, Washington DC, California ve Boston'da, 2009-2010 Akademik Yılı'nda Washington DC ve Boston'da, 2010-2011 Akademik Yılı'nda Washington DC'de eğitim aldılar. 2011 - 2012 Akademik Yılı'nda öğrenciler Washington DC BESL Merkezi'nde eğitimlerini sürdürecekler.