Bahçeşehir Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu

2007 yılında Hocamız Dr. Kenan Sayacı tarafından kurulan ve 7 senedir Üniversitemiz bünyesinde öğrenci kulübü olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan “Bahçeşehir Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu”, her yıl ortalama 60 öğrenci ile haftanın bir günü üçer saat kadîm meşk usulüyle repertuvar kazandırma faaliyetlerine devam etmektedir. BAU Türk Müziği Topluluğunda öğrencilerimizin yanı sıra Üniversitemizin hocaları, mezunları ve veliler de yer almaktadır.

Öğretim dönemleri sonlarında verilen konserler için  “Bahar Şarkıları”, “İstanbul Şarkıları, “Şiirden Besteye”, “Nihavent Esintiler”, “Aşkın Yedi Makamı”, “Gözlerden Gönüllere”, “İşitin Ey Yârenler”, “Şarkılarda Açan Güller”, “Aşk ve Gül” gibi temalar doğrultusunda çalışılmış ve bugüne kadar üçü Üniversitemiz dışında, diğerleri Üniversitemiz salonlarında olmak üzere toplam 15 büyük konser organizasyonu başarıyla gerçekleştirilmiştir.

  12 Mayıs 2014 Pazartesi günü 20.00’de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde verilecek konserde “ayrılık/ hasret” konusunu ele alan türkü ve şarkılar seslendirilecek. Konserimizde Üniversitemiz kadrosundan solo yapacak 2 öğretim üyemiz dışında Üniversitemizde misafir öğretim üyesi olarak ders veren Hollandalı bir hocamız da solist olarak yer alacak.