BAU Gönüllü Ev Sahipliği Programı

BAU Gönüllü Ev Sahipliği Programı sayesinde dünyanın dört bir yanından gelen değişim öğrencileriyle tanışma ve onları misafir etme imkanına sahip olacaksınız.

Öğrenciler Eylül 2013 başından tarihinden itibaren İstanbul'a gelmeye başlayacaklar ve bir kısmı konaklama açısından hazırlıksız olacak. Siz gönüllüler, bu öğrencileri konaklayacak yer bulana kadar maksimum 10 gün süreyle misafir edebileceksiniz. Eğer anlaşırsanız, ev sahipliğine devam edebilirsiniz.

Değişim öğrencilerinden gelen talebe göre sizlerle iletişim kurulacak ve öğrenciyle nasıl ve nerede buluşacağınıza dair bilgi verilecektir.

Öğrenciler ülkemiz tüm dünyadan karşılıklı anlaşmalı kurumlardan gelmektedir. BAU için misafirlerini evinde hissettirmek oldukça önemlidir.

Programla ilgili genel bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Eğer ilgileniyorsanız, formu indirip ek olarak ekleyip [email protected] adresine yollamanız gerekmektedir.

İlginiz için teşekkürler.

Not: Erkekler erkeklerle, kızlar kızlarla eşleştirilecektir.

Eşleştirmeye Beşiktaş’a en yakın daireden başlanarak yapılacaktır. (Beşiktaş’a yakın dairelere öncelik verilecektir.)

Gönüllülük Programıyla İlgili Genel Bilgi

1-    Program tamamen gönüllülük esasına dayanır, maddi beklenti söz konusu değildir.

2-    Programa katılan BAU öğrencileri, misafirlerinin programları olabileceğinin farkında olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, misafirler kendi düzenlerini kurana kadar bir yer ihtiyacı duymaktadır ve bu sebeple bu programa dahil olmaktadır.

3-    Misafirin bilgisi harici onla ilgili plan yapılmamalı, misafirin kendi programına engel olunmamalıdır.

4-    Ev sahibi misafirine temiz ve düzgün bir ortam sağlamalıdır, sunulan oda ayrı bir oda olmalıdır.

5-    Ev sahibi misafirin havaalanından eve ulaşımından sorumludur.

6-    Tarafların kararı üzerine ev sahipliği programı tüm sömestri kapsayacak şekilde devam ettirilebilir.

7-    Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Ofis Değişim Programları Birimi ev sahibi ile misafirin eşleştirilmesinde ve on günlük süreçte destek sağlar. On günden sonraki süreç –eğer ev sahipliği devam edecekse- tarafların arasındadır.

8-    Ev sahibi ile misafir, eşleştirme sırasında zaman kaybetmeden ev kuralları üzerine konuşmalı ve uygunluk yoksa Değişim Programları Birimi’ne haber vermelidir. (sigara içme, eve giriş-çıkış saatleri)