Bahçeşehir Üniversitesi Öğrencileri İngilizce’yi Cepten Öğreniyor

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hazırlık Okulu, öğrencilerinin İngilizce’yi daha etkili ve eğlenceli bir biçimde öğrenebilmeleri için bir Google Şirketi olan EnglishCentral ile yaptığı işbirliğiyle cep telefonu ve tabletlerde kullanılabilen bir program tasarladı.
 
Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu, EnglishCentral ile yaptığı işbirliği ve yenilikçi bakış açısı ile eğitim kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Hem bilgisayar üzerinden internet bağlantısı ile, hem de akıllı telefonlarla ve tablet bilgisayarlarla kullanılabilen bu program öğrencilerin İngilizce öğrenmelerine yardımcı oluyor. Hazırlık Okulu Müdürü Mehmet Atasagun, ‘Cepte İngilizce programı ile öğrencilerimizin ders dışında kalan zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. İngilizce Hazırlık Programı ile birebir uyumlu olan bu program sayesinde öğrencilerimiz sınıf içinde öğrendiklerini tekrar edebiliyorlar, izledikleri videolarla dinleme yetilerini geliştirebiliyorlar ve yapılan aktivitelerle kelime dağarcıklarını zenginleştirebiliyorlar.’
 
İzle, Öğren ve Konuş bölümlerinden oluşan EnglishCentral Programı öğrencilerin izledikleri videolarda kelimelerin kullanışını görüp kavramalarını sağlıyor. Konuşma bölümünde öğrenciler daha önce izleyerek öğrendikleri kelimeleri mikrofon aracılığı ile sisteme okuyup programdan kelimenin telaffuzu ile ilgili anında geri bildirim alabiliyorlar. Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu haftalık ders programını destekleyici nitelikte tasarlanan ve sözlük özelliği olarak da kullanılabilen program öğrencilerin haftalık kelime sınavlarındaki başarısına doğrudan etki ediyor.  
 
Öğrenci performansının sınıf öğretmeni tarafından da kontrol edilebildiği programı kullanan öğrencilerden Oytun Erdoğan, ‘Programı kullanmaya başladıktan sonraki İngilizce kelime bilgimin arttığını görünce iyi ki almışım ve programı sadece hazırlık eğitim boyunca değil fakülteye geçtikten sonra da kullanmayı düşünüyorum ve bütün öğrenci arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Program bana İngilizce’nin aslında eğlenceli bir dil olduğunu gösterdi.’ 
 
Son teknoloji ürünu olan bu programı Bahçeşehir Üniversitesi Hazırlık Okulu öğrencileri hazırlık programının uygulandığı Washington DC ve Toronto’daki Bahçeşehir Üniversitesi Yerleşkeleri’nde de kullanabilecekler.