Kampüsüm Dünya; Dünya Kampüsüm
Bahçeşehir Üniversitesi kampüsüm dünya sloganıyla başlattığı programlar ekseninde öğrencilerine dünyadaki ekonomik, stratejik ve siyasal otoriteleri yerinde görme, gözlem yapma ve birebir deneyimleme fırsatı sunuyor. Aynı yıl içerisinde bir gün Kudüs’te kültürler arası girift yapıyı gözlemlerken, bir başka gün 20 m²’lik bir odada yalnızca birkaç çalışanla dünyayı bilgisayar ve mobil cihazlarla birbirine bağlayan, bireylerin iletişim biçimlerini belirleyen sosyal ağların ve uygulamaların hangi mantıkla inşa edildiğini ve yönetildiğini deneyimleme fırsatını kampüsüm dünya programlarıyla yaşamak mümkün…
Teorik ve pratik bilgiyi harmanlayan Kampüsüm Dünya, kültürler arası diyalog ve çatışmaları sebep-sonuç ilişkisi çerçevesinde yerinde gözlemleyerek, sermaye piyasaları ve dünyanın ekonomik gidişatını belirleyen merkezleri inceleyerek, uluslararası düzeni belirleyen karar alıcılarla yapılan interakftif toplantılarla bazen 40 ders saatinde bile anlaşılmayan konuların sadece işin mutfağında bir saatlik bir dersle bile çözülmesine ve anlaşılmasına imkan tanıyan olanaklarıyla dünyanın stratejik merkezlerini yaşama fırsatı sunuyor.
Avrupa’da siyasi yaşam kültürünün büyük ölçüde yerleşmiş olduğu ve dünyanın otomotiv sektörünü çok büyük ölçüde yöneten Almanya’nın Berlin kentinde; dünyada sosyal ağlar yoluyla ekonomi, bilişim ve teknolojinin beyin takımının bulunduğu Silikon Vadisi’nde; dünya nüfusunun % 70’inin inandığı üç semavi dinin 20 km²’lik bir alan olan Kudüs’te nasıl yaşatıldığını ve kültürlerin nasıl kaynaştığını en iyi gözlemleyebileceğiniz Ortadoğu’da, dünya siyasetinin ve ekonomisinin kalp atışlarını duyacağınız Washington DC’de birbirinden deneyimli uzmanlar, akademisyenler, iş dünyasının seçkin temsilcileri, siyasiler, düşünce kuruluşları ve daha birçok kurumun yetkili otoriteleri kampüsüm dünya programları kapsamında sizleri bekliyor.
SBE YURTDIŞI DERSLERİ
Dünyamız küçülüyor, uzak mesafeler birbirine yakınlaşıyor, bilgi ve bireyler çok hızlı hareket ediyor. Farklı kültürler, farklı yönetim anlayışları, farklı vizyon ve bakış açıları birbirinden etkileniyor, birbiriyle etkileşiyor. Küresel ve yerel başarıların sırrı güçlü “network”lerle sağlanabiliyor. Böyle bir dünya resminde BAU klasik bir eğitim-öğretim anlayışı ile sınıflar ve anfilerle sınırlı bir öğretim vermek yerine dünya trendlerini merkezlerinde öğreten farklı bir eğitim anlayışıyla dünyanın kapılarını öğrencilerine açıyor.
Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri güz ve bahar dönemlerinde Berlin, Washington DC, Ortadoğu ve Silikon Vadisi’nde dersler alabilecekler. Her yurtdışı programında iki seçmeli ders alabilecek olan öğrenciler yurtdışı saha çalışmalarında ziyaret edecekleri kurumlarda interaktif bir ortamda teorik bilgilerini uygulamada etkin olarak nasıl kullanabileceklerini öğrenmenin yanı sıra, farklı bakış açıları ile vizyonlarını genişletecekler.
SİLİKON VADİSİ
Hayatta kalmanın iki anahtarı küreselleşmenin kaçınılmaz unsuru olan hızlı teknolojik gelişmelerle uyum sağlayan şirketler ve bu hızlı değişikliğe uyum sağlama vizyonuna sahip lider yöneticilerdir. BAU yüksek lisans öğrencileri girişimcilik ve inovasyon deyince dünyada ilk akla gelen Silikon Vadisi’nde Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi üzerine teorik dersler almanın yanı sıra birçok start-up ve inkübasyon merkezini yerinde ziyaret ederek “Girişimcilik ve inovasyon yönetimi nasıl olur?” sorusunun cevabını deneyim ederek öğrenecekler.
BAU öğrencileri bu programa katılarak dünyada önemi giderek artan sosyal medyanın kaynağını oluşturan, aynı odadaki insanların bile birbiri ile iletişim biçimlerini belirleyen şirketlerin yanı sıra oturduğunuz yerden bütün ihtiyaçlarınızı tek bir tıkla karşılayan ve alışveriş kültürünü bambaşka bir biçime büründüren firmaların bu başarıya nasıl ulaştıklarını işin mutfağında öğrenecekler.
WASHINGTON DC
Yalnızca ABD’nin değil tüm dünya siyasetinin ve ekonomisinin kalbi olan Washington DC’de öğrencilerimiz “Küresel Siyaset” ve “Küresel Ekonomi” derslerini almanın yanı sıra birçok think-tank, enstitü ve lobilerle gerçekleştireceği görüşmelerle aldıkları derslerin pratikteki işleyişi hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca Kongre’ye, çok uluslu şirketlere, NGO’lara gerçekleştirecekleri ziyaretlerle dünyaya yön veren siyasi ve ekonomik kararların alındığı merkezlerde karar alıcılarla fikir alışverişinde bulunma fırsatını yakalayacaklar.
BERLİN
BAU’nun yeni kampüslerinden biri olan Berlin Kampüsü’nde öğrenciler “Uluslararası İşletme Yönetimi “ ve “Uluslararası Finans” derslerini alarak Avrupa’nın merkezinde alınan bu teorik dersleri saha gezileriyle, ilgili kurumlarla ve yöneticilerle yapılacak interaktif toplantılarla destekleyerek kendilerini geliştirme şansına sahip olacaklar. Avrupa’nın siyasi ekonomik ve kültürel anlamda en önemli merkezlerinden biri olan Berlin ile kültürel, ekonomik ve siyasi bağlar kurmak için insiyatif alan BAU öğrencileri Almanya’daki Türk algısını olumlu yönde dönüştürmede Türkiye’nin elçileri olacaklar.
ORTA DOĞU
Orta Doğu’da kilit öneme sahip olan İsrail ve Filistin Bölgesi’nde “Liderlik ve Kriz Yönetimi” ve “Yükselen Piyasalar” dersleri alan öğrenciler “istikrar”ı nasıl sağlayacaklarını ve nasıl yöneteceklerini öğrenirken siyasiler, iş dünyası ve sivil toplum yöneticileri, diplomatlar ve danışmanlarla yapılacak toplantılarla öğrendiklerinin uygulamalarını bizzat yerinde tecrübe edecekler. Hayatın komplo teorilerinden oluşmadığı, kültürler arasındaki çatışmanın ve ortak yaşam kültürünün sadece ana haber bültenleri ve ders kitaplarından öğrenilemeyeceği bakış açısıyla BAU öğrencileri birçok kültürü kaynaştıran ve ortak özelliklerini yansıtan öğelere bizzat tanık olacak ve bu unsurları içselleştirme fırsatı yakalayacaklar.
Ayrıntılı Bilgi:
Tuğçe Aslan
SBE Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü
0212 381 5732
[email protected]