2022 - 2023 Bahar Dönemi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Final Sınavları Hakkında Önemli Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz, 

03 Nisan 2023 tarihli Senato kararı ve 28 Mayıs 2023 tarihli BAU Rektörlüğü duyurusunda, 2022-2023 Bahar Dönemi yarıyıl sonu sınavlarının nasıl gerçekleştirileceğine dair detaylar yer almaktadır. BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, Bölüm Başkanlıkları tarafından yapılan toplantı neticesinde yarıyıl sonu sınavlarının yüz yüze yapılmasına karar verilmiştir. Sınavlar, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında gerçekleştirilecektir.

Bahçeşehir Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereği bütünleme sınavlarının mazereti yoktur. Ancak Deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle, siz değerli öğrencilerimizin endişelerini hafifletmek için 2022-2023 bahar dönemi ile sınırlı olmak üzere bütünleme sınavına giremeyen ve ilgili akademik birimlerce mazereti kabul edilen öğrencilere, bütünleme mazeret sınavı hakkı verilecektir. Bütünleme mazeretleri 11-17 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Yarıyıl sonu sınavları için yurt/barınma başvurusunda bulunan depremzede öğrencilerin başvuruları Üniversitemizin imkanları ve uygun kontenjanlar dahilinde Öğrenci Dekanlığı tarafından değerlendirilecektir.

Mezuniyet başarı sıralaması, 23 Temmuz tarihinde yapılacak mezuniyet töreninde ilan edilmektedir. Programlarında dereceye girme ihtimali olan öğrencilerin bu tarihten önce mezun olmaları gerektiğini hatırlatırız. 

Akademik takvimimizde yer alan 2022-2023 bahar yarıyılı final programı umis.bau.edu.tr üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

Başarılı bir sınav dönemi geçirmenizi dileriz.