Diplomasi Okulu 22 Değerlendirme Süreci

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hükümet ve Liderlik Okulu ile DİPAM işbirliğiyle 26 Mart-21 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen Diplomasi Okulu 22 sertifika programına katılan öğrencilerin katılım belgesi almaya hak kazanabilmeleri için oturum bazlı 75% devam zorunluluğunu yerine getirmiş olmaları gerekir. Programın e-Devlet tanınırlıklı sertifikasını almaya hak kazanmak için adaylar, 75% devam kriterini yerine getirmenin yanı sıra program sonunda ayrıca bir değerlendirmeye tabi tutulacaklardır.

Program boyunca işlenen konulardan biri ile alakalı yazılı ödevlerini belirlenen süre içerisinde, belirlenen kriterlere uygun olarak tamamlayıp teslim eden adayların ödevleri intihal ve akademik değerlendirme komisyonunun inceleme ve değerlendirmesinden başarılı olarak geçtiği takdirde adaylar sertifika almaya hak kazanacaktır. Sertifika almaya hak kazanan adayların listesi, ödev teslimi son gününü takip eden 15 iş günü içerisinde web sitesinden açıklanacaktır. Sertifikalar için telafi, düzeltme veyahut sınav gibi tekrar değerlendirme süreçleri bulunmamaktadır.

Ödev Konuları

Adaylar, Diplomasi Okulu 22 süresince işlenen aşağıdaki ana ve alt başlıklardan herhangi birini seçeceklerdir.

Diplomaside Teorik ve Kavramsal Çerçeve

Diplomasi ve Liderlik

Diplomatik Müzakere Yöntemleri

Güncel Uluslararası Politikanın Diplomatik İnşası

Kültür Diplomasisi

Dijital Diplomasi

Dünyayı Etkileyen Diplomasi Vizyonları

Covid 19 Sonrası Dünya Diplomasisi

Uluslararası İlişkilerde Liderlik Misyonu ve Diplomatik Örnekler

Ödev Hazırlama Kriterleri

• Ödev Word dosyası formatında,
  • Başlık 14 punto, metin 12 punto, 1 satır/paragraf aralıklı,
  • Times new roman yazı tipinde,
  • İki yana yaslı,
  • En az 1500, en fazla 3000 kelimeden oluşacak şekilde hazırlanmalıdır.
  • Adaylar dosya ismini isim “soyisim-tc kimlik no” şeklinde adlandırmalıdır.
  • Ödev mailinde mail başlığına “Diplomasi Okulu 22 Ödev Teslimi” yazılmalıdır.

Değerlendirme Süreci

• Word dosyası formatı dışındaki ödevler hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir.
  • Belirtilen gün ve saatten sonra iletilen ödevler hiçbir özür ve sebeple kabul edilmeyecektir.
  • Dijital ortamda intihal(alıntı) programında ön incelemeye alınacak olan ödevler 10% alıntı oranını aştığı takdirde direkt olarak geçersiz sayılacaktır ve düzeltme yapılmayacaktır.
  • Ön değerlendirmeyi geçen adayların ödevleri akademik değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilip başarılı/başarısız notu verilerek belirtilen tarih içerisinde duyuruya çıkarılacaktır.

Ödev Teslimi Önemli Bilgiler

Ödev teslim adresi: [email protected]

Ödev teslimi için tarihleri: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 10:00 - 17 Haziran 2022 Cuma 17:00

Sonuçların açıklanması: 1 Temmuz 2022 17:00