BAU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU'NDAN GÜNEY AFRİKALI OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMEN EĞİTMENLERİNE ÇALIŞTAY

Güney Afrika’dan ülkemize gelen 5 “Okul Öncesi Öğretmen Eğitmeni

27 Mayıs – 03  Haziran 2018 tarihleri arasında Üniversitemizce ağırlandı ve kendilerine “Okul Öncesi Eğitim” ile ilgili kapsamlı eğitimler verildi. 

 

Bir hafta süren eğitim faaliyetleri çerçevesinde Güney Afrikalı eğitmenler Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden “Çocuklar için Bilinçli Farkındalık” (Mindfullness for Children) ve “Oyun Terapisi” (Play Therapy) gibi konularda eğitimler aldılar. Afrikalı Eğitmenler aynı zamanda Uğur Okulları okul öncesi sınıflarını ziyaret ettiler ve burada uygulanmakta olan eğitim, yöntem ve uygulamalarını yerinde deneyimleme fırsatı buldular. Bu bağlamda kendilerine “STEM Junior”, “Mathazone” ve “Reggio Emilia Eğitim Felsefesi” gibi konuların Uğur Okulları okul öncesi eğitimine nasıl entegre edilip uygulandığı ile ilgili detaylı bilgi verildi.

 

Güney Afrikalı eğitmenlerin son durağı BAU Yabancı Diller Yüksekokulu oldu ve Afrikalı ekip, öğretmen eğitmeni Dr. Fatoş Uğur Eskiçırak’ın hazırladığı “Okul Öncesi Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitimi” konulu çalıştaya katıldı. Hizmet içi eğitimde güncel yöntem ve tekniklerin uygulamalı olarak gösterildiği bu çalıştayın sonunda Afrikalı eğitmenler burada öğrendikleri bilgi ve becerilerini ülkelerine dönünce düzenleyecekleri hizmet içi eğitimlerde kendilerine rehberlik edeceğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.