BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AMERİKALI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

 

      ABD Tennessee Uluslararası Öğrenci Konsorsiyumu tarafından düzenlenen yurtdışı eğitim programı kapsamında Tennessee eyaletinde yaşayan bir grup üniversite öğrencisi 21-27 Mayıs 2018 tarihlerinde üniversitemizde misafir öğrenci olarak ağırlandı.

      Her yıl Tennessee'den yüzlerce öğrenci fakültenin gözetiminde dünyanın farklı yerlerine seyahat ediyor. Öğrenciler bir yandan kredili ders alırken diğer yandan da gittikleri ülkelerdeki öğrencilerle bir araya gelip kültürlerarası yetilerini geliştirme şansı buluyorlar.

     Mayıs ayında da ülkemizde üç hafta kalan Amerikalı öğrencileri Bahçeşehir Üniversitesi olarak en iyi şekilde ağırladık.

   Bir haftalık program süresince üniversitemizi ve aynı zamanda Türkiye’nin kültürel tarihinin derinliklerinden gelen çok zengin yapısını, yöresel lezzetlerini, müzik kültürünü ve içinde yaşadığımız yerleşik hayatı tanıtma fırsatı bulduk. Misafir öğrencilere program boyunca 11 öğrencimiz gönüllü olarak eşlik ettiler.  Programı en iyi şekilde değerlendirebilmek için misafir öğrencilere aktiviteler düzenlendi.

 

      Öğrencilere farklı bir deneyim yaşatarak birbirlerinin kültürlerini tanıma ve ayrıca dil pratiği yapma fırsatı sunan bu programda her güne ayrı bir aktivite planlandı. Yöresel lezzetleri ve müziklerimizi tanıtmak amacıyla Üniversitemizin terasında yöremiz enstrümanlarından kemençe ve bağlama eşliğinde ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı İbrahim Can ile konser tadında müzik dinletisi gerçekleştirdik. Üniversitede düzenlenen aktivite programlarının dışında İstanbul’un en çok ziyaret edilen tarihi mekanlarından Topkapı Sarayı, Aya Sofya Müzesi, Boğaz turu, Taksim, Bebek, Ortaköy, Büyükada ve Heybeliada gezisinin ardından ülkemizde çok güzel anılar ve dostluklar bırakarak ülkelerine geri döndüler. 

 

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN PROGRAM HAKKINDAKİ YORUMLARI

 

OĞULCAN ÖZKAN : Bu programın İngilizce pratik yapmamıza çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum.

TUĞBA ÖZKURT    : Okulda gördüğümüz dersleri öğrendiğimiz bilgileri gerçek hayata aktarma fırsatı bulduk. Bu programa katılmak benim açımdan harika bir deneyim oldu.    

DENİZ MERCAN    : Sadece İngilizce de değil aynı zamanda sosyal hayatımda da çok katkısı oldu, İstanbul’da gezmediğim yerleri yabancı misafirlerimiz sayesinde gezme imkanım oldu.

AYŞE YÜCEL    : BAU prestij açısından her anlamda bana birçok şey katıyor, bu program Cv'me yazacağım çok güzel bir deneyim oldu.

NİDA ÖZKAYA : Bu fırsatı bize sağladığınız için çok teşekkür ederim, bence dil öğrenmenin en faydalı ve pratik yolu konuşarak öğrenmekti. Buna benzer programlarda tekrar gönüllü olarak görev almak isterim.

 

Tenessee Consortium of International Studies işbirliği ile gerçekleşen programdaki aktivitelere katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür eder,

eğitim hayatında başarılar dileriz.

 

Program hakkında daha fazla bilgi için : http://www.tncis.org