“ACİL KÜLTÜRÜ ” Hakkında Sağlık Raporu Programı Düzenlendi

Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr.  Haluk Şengün, Sağlık Raporu programında “Acil Kültürü ” hakkında bilgilendirme, öneri ve çözümlemelerde bulundu.

Sunucu Asuman Uğur’un Türkiye’de ki acil kültürü hakkında soruları cevaplayan Sayın Şengün, acillerin hayatla ölüm arasında kalmış kimselerin hizmet alması gereken bir yer olduğunu belirtirken, ülkemizde acillerin gereksiz şekilde işgal edildiğini örnekleriyle vurgulayarak çözüm yolları önerdi.  Aynı zamanda ilkokullarda sağlık okuryazarlığının artırılması de sağlık kültürünün yerleşmesi için minik öğrencilere “Sağlık Danışmanılığı”derslerinin verilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının “Sağlık Danışmanı” olarak ilkokullarda görev alması için öneride bulundu .