Bahçeşehir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünce geliştirilen projeyle Suriyeli çocuklara sağlık ve gelişim taraması yapıldı. Çocuk Gelişimi Bölümü’nün her aşamada çeşitli bölümlerin ortaklığıyla yürüttüğü projede 0-6 yaş çocukların sağlıklı gelişimi gözleniyor. Aralık 2015 itibariyle Sultanbeyli bölgesinde başlayan projenin ilk ayağında Hemşirelik Bölümü’nün işbirliğiyle ailelere bulaşıcı olmayan hastalıklara karşı risk taraması gerçekleştirildi. Fatih’te devam eden projede ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün ortaklığıyla taramalar gerçekleştirildi. Şimdiyse Şişli’ye genişletilmesi için çalışmaları süren projede Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün işbirliğiyle taramalar yapılacak.
Prof. Dr. Sarp’ın liderliğinde geliştirilen proje, savaşın yerinden ettiği ve ülkemize sığınmış olan Suriyelilerin sosyodemografik özelliklerini, sağlık koşullarını saptamak, çocukların gelişim düzeyini belirlemek, böylece onlara sunulan, sunulacak sağlık hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önceden yaptığı bir projede geliştirdiği gelişim kontrol listesi temel alınarak 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için kontrol basamakları oluşturuldu. Şimdi uygulanmakta olan proje kapsamında Çocuk Gelişimi Bölümü, oluşturduğu oyun odalarında bu basamakları izleyerek çocukları psikomotor gelişim, bilişsel alan ve özbakım becerileri bakımından gözlemliyor.
Sultanbeyli Belediyesi ve Fatih Belediyesi tarafından sağlanan mekanlarda Bahçeşehir Üniversitesi ve sponsorlar aracılığıyla hazırlanan oyun odalarında yürütülen ve Aralık 2015’te başlayan Prof. Dr. Nilgün Sarp’ın yönetimindeki projelerde şimdiye kadar 80’den fazla çocuğa ulaşıldı. İlçelerdeki mülteci koordinasyon merkezleri ve dernekler içerisinde çocukların rahatlıkla gözlemlenebilmesi amacıyla kurulan oyun odaları belediyelere hibe edilerek ileride verilecek hizmetler için katkıda bulunuldu.