SİZE ULAŞALIM

* Bahçeşehir Üniversitesi Bilgi Alma ve Çözüm Merkezi tarafından aranıp bilgilendirileceksiniz.

Program Yapısı

Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı kapsamında 10 ders ve 1 proje dersi yer almaktadır. Her zorunlu ders sadece bulunduğu dönemde açılmaktadır. Seçmeli dersler ise dönem itibariyle değişiklik göstermektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın süresi 3 yarıyıldır. Üçüncü dönem sonu itibariyle programı tamamlayamamış olan öğrencilerin ilişiği kesilir.

Dersler Uzaktan Eğitim Birimimiz bünyesinde yer alan “Its Learning” üzerinden yürütülmektedir. Ders içerikleri ve videoları sistem üzerinde yer almaktadır. Her bir dersin haftalık olarak sanal sınıfları gerçekleşir. Sanal sınıfa katılamayan öğrenciler için haftalık ders videoları sistem üzerinden paylaşılır. Öğrencilerin dersleri takibini kolaylaştırmak amacıyla, program kapsamındaki tüm aktiviteler (ödevler, vize sınavları, projeler vb.) Its Learning sisteminde yer alan takvim ve duyurular kısmına yansıtılmaktadır.

Final sınavları, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde belirlenen dersliklerde final sınav takvimi göz önünde tutularak gözetmenler eşliğinde yapılmaktadır. Bu YÖK tarafından sunulan bir zorunluluktur.

Bu içerik 08/05/2017 tarihinde güncellenmiştir.