SosyalBen

Değerli SosyalBen Destekçileri, 

Bizler SosyalBen Derneği gönüllüleri olarak, Nepal depreminin 41. Gününde 100 koli yardımla birlikte 8.000 kilometre yol gittik. Felakete rağmen kocaman gülümsemelerle karşılandık, 200 çocuğa kucak açtık. Resim, müzik ve icat olmak üzere 3 istasyon programını 2 farklı okulda uyguladık.  Depremin çocuklar üzerindeki etkisini anlamaya yönelik yaptığımız programlarla onlara psiko-sosyal destek verdik. Karşımıza çıkan manzara ne miydi? Deprem öncesinde de çok fazla ihtiyaç sahibi olan bu bölge, depremin etkisiyle ihtiyaç sahibi olduğunu duyurabilmiş. Bölgenin çok büyük geçim kaynağı olan turizm deprem dolayısıyla tamamen bitmiş. Toprak kayması nedeniyle temiz su problemi yaşanmakta ve su temizlenemediği için çocuklar büyük sağlık problemleriyle mücadele ediyor. Birçok olumsuzluğa rağmen günü güzel geçirebilmek, onlar için en büyük mutluluk. 5 günün ardından bazı gönüllülerimizin duygu ve düşüncelerini sizlerle paylaşmak istedik;

 İrem Topal: O kadar mutluyuz ki günün uzun olmamasına rağmen ağlamaya başladık. Yaşadığımız fiziksel sıkıntılara rağmen adaptasyonumuz harika artık böcek çicek yer gök demeden her yere oturuyoruz. Bugün süt kamyonuna atlayıp okula gittik. Gerçekten o kadar farklı ki hem kendimizi aşıyoruz hem o minnoşların elini tutmaya doyamıyoruz. Takı yaptık bugün. sanki takı yapmak için doğmuşlar. Ekiplede harika bağımız oldu. Galiba şube konusunda ciddiyiz. :) Çok mutluyuz bizi hiç merak etmeyin.

 Talha Burhan Şimşek : Gerçekten sefillik içindeler, sağlık açısından hiç bir imkan yok, hijyenden söz edilmez. İmkanları çok kısıtlı evler, giysileri… Bazı çocukların yüzünde bir hastalık var hala ne olduğunu anlayamadım. Bunun yanında bit ne kadar önemseniyordur bilmiyorum. Mükemmel derecede cana yakınlar, mutlular, yüzlerinde gülümseme eksik olmuyor. 3 yaşında bir çocuğun ağlaması dışında hepsi her saniye gülüyorlar. Yetişkinlerde öyle çok yapıcılar ve çocuk gibi gülümseyip bize katılıyorlar. Böyle bir kültür böyle bir yaşam tarzı görmemiştim. Resmen mutlu olmayı ve gülümsemeyi yeniden öğreniyorum.

Söz konusu çocuklar olduğu zaman hiçbir engel tanımayan SosyalBen gönüllüleri, yaptıklarıtüm çalışmalarla dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Gönderdiğiniz yardımlarla verdiğiniz destek paha biçilemez. Seyirci değil gönüllü olduğunuz için teşekkürler.

 

Saygılarımla.

SosyalBen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Ece Çiftçi