Avrupa Öğrenci Birliği (ESU)

İlki 06-09 Şubat 2014 (EUStudies Fair'14) , ikincisi ise 18-23 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen Avrupa Öğrenci Birliği(ESU) projesine Üniversitemizden Türkiyeyi temsilen Öğrenci Konsey Başkanımız Melih ELİDÜZGÜN katılımda bulunmuştur. 

Avrupa Öğrenci Birliği (ESU) tarafından Belçika'nın Brüksel şehrinde bu yıl 27.'si düzenlenen European Students' Convention (#ESC27) 42 farklı ülkeden 150 uluslararası öğrenciyi konuk etti.

Türkiye'de bulunan 179 Üniversite ve 4.5 milyonun üzerinde öğrenciyi temsilen Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Melih Elidüzgün ile Sabancı Öğrenci Birliği Eşbaşkanları Melis Yazıcıoğlu ve Çağlar Genç katıldı. Toplantının Türkiye açısından önemi ise, 2012 yılında Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından elde edilen aday üyelik (candidate-member) sürecini tam üyelik (full-membership) konumuna getirerek, Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin Avrupa Öğrenci Birliği'nden tam anlamıyla faydalanabilmesini sağlamak.

Organizasyon kapsamında Avrupa Birliği Komisyonları ziyaret edilerek yüksek öğretimde kalitenin arttırılması adına önemli toplantılar gerçekleştirildi. Avrupa Parlamentosu'nda Parlamenter ve Gençlik Organizasyonları temsilcileri ile biraraya gelinerek Türkiye ile Avrupa'daki eğitim konuları tartışıldı. Ayrıca Türkiye

Avrupa Öğrenci Birliği (ESU) 39 farklı ülkeden 47 uluslararası öğrenci birliğini tek çatı altında toplayarak Avrupa'da 15 milyondan fazla öğrenciyi temsil eden ve merkezi Brüksel'de bulunan kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu konumunda. Ayrıca ESU Avrupa Birliği, Bologna Süreci ekibi, Avrupa Konseyi ve UNESCO ile işbirliği içinde olarak öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini destekleyip Avrupa'da eğitim kalitesini arttırmayı amaçlıyor.

Konsey Başkanımız Melih ELİDÜZGÜN' ü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz....