SosyalBen Saha Çalışması

24- 29 EKİM 2013 SİNOP SAHA ÇALIŞMASI

5 gün süreyle Sinop / Türkeli Helaldı Ilkogretım Okulu’nda  çeşitli dallarda atölye çalışması yapan gençler 29 Ekim tatil dönemini Sinop’da çocuklarla zaman geçirmekten mutluydu. 5 günün sonunda öğrendiklerini tiyatral gösteriyle velilerine sunan çocuklar,başarılı bir performans sergiledi         

Projenin Olumlu Yanlar:

  • Gösteri günü Pis Yedili dizi oyuncularının katılması çocuklara unutulmaz bir 29 Ekim kutlaması yaşattı.
  • Çocukların dısında velılerınde yogun ılgısı gonullulerımızı daha da motıve ettı.
  • Proje boyunca gerçekleştirdğimiz kütüphane ve teknoloji sınıfı açılışına öğrencilerin ilgisi yoğun oldu, bu sayede kutuphanede de gönüllülerimiz atölye yapabıldı.
  • Yerel basının ılgısı oldukça fazlaydı. Yerel tv ,radio ve gazete kuruluşlarının hepsı atolye zamanlarında ve açılışlarda bızlere katıldı ve roportaj yaptı.

Katılımcılardan Proje Hakkında Yorumlar:

Öncelikle çok keyifli ve dolu dolu bir çalışmaydı. Sahaya gitmemle beraber SosyalBen ekibinin ne kadar mükemmel bir ekip olduğunu bir kez daha anladım ve yaptığımız çalışmanın ne kadar güzel ve önemli olduğunun da bir kez daha farkına vardım. Ne kadar mükemmel bir ekip olsak ta 23 kişinin yer aldığı bir ekipte bazı problemler çıkması çok normaldi ancak olmaması gerektiğini ve herkesin herkese belirli bir saygı çerçevesinde yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Kendi özeleştirime gelirse ilk iki günüm basında son iki günüm atölyede ve 29 Ekim günü ikisinin karışımıyla benim için çok değişikti. Çocuklarla iletişimime çok güvenmesemde atölyeye eğitmeni olmak inanılmaz keyifliydi ve çocuklarla gayet iletişim kurabildiğimi Nisanur’u sosyalleştirebildiğimi gördüğümde hissettim. Bundan sonra basını sevsemde atölye eğitmeni olmayı tercih edebiliceğimi de düşünüyorum. Bazen hiyerarşi durmunu hissettiğim zamanlar oldu ancak bu durumun da sahanın son günlerine doğru bunu yaratan insanlar tarafından çözüldüğünü de gördüm. En başta da dediğim gibi her şeyiyle çok keyif dolu bir sahaydı. Umarım bundan sonra ki sahalarda da bu zevki tatma şansını yakalayabilirim. Böyle güzel bir ekibe dahil olmak, böyle bir çalışma yapmak çok güzel bir tecrübeydi. Herkese bu mükemmel ekip ve çalışma için teşekkür ederim.   (BERKE ERCAN )

İlk saha çalışmamdı biliyorsun tecrübem yoktu fakat yapılan şeylerin ve proje amacının kesinlikle çok güzel olduğunu söyleyebilirim. En olumlu düşüncemse şuydu birçok yardım derneği veya proje üreten kuruluşlar var fakat yapılan yardımlar genellikle yerine ve amacına ulaşmıyor. Sosyalbenin bizzat projeleriyle ilgilenmesi ve amaçladığı hedefe ulaştığını görmek en güzel yanıydı. Proje yada çalışmalar hakkında olumsuz bir fikrim yok sadece ekip içerisinde bazı aksaklıklar oldu zaman zaman ama bir şekilde telafi edildi ve kesinlikle Sinop sahasında olabilecek en iyisi olduğuna inanıyorum. Benim görüşlerim bu şekilde. Ayrıca bu ekibe ve projeye dahil edildiğin için çok teşekkür ederim benim için büyük bir mutluluk oldu.  ( NİLAY ERKOSEOGLU )

Sinop sahası benim için çok güzel bir başlangıç oldu.Kişisel gelişim, insanlarla ilişkiler ve farkındalık açısından her insana çok büyük katkıları olduğunu düşünüyorum.İlk sahası olanlar için ilk deneyim ve inceleme öğrenme çalışmasıydı.Çocukları öğretmeyi insanları çalışmayı sevmek en gerekli şeyler.Gönülden istek her şeyden önemli. Tek tek bütün atölyeleri inceleme fırsatım oldu, her biri nasıl çalışıyor neler yapılıyor öğrendim bu benim için diğer sahalarda çok büyük kolaylık olacak..SosyalBen ailesinde çok güzel insanlarla tanıştım, öğreneceğim çok şey var ve bu oluşumun içinde olduğum için çok mutlu gururlu ve istek doluyum. Benim en büyük ‘iyi ki’lerimden biri SosyalBendir.Hepimizi bu duygu paletinin bu büyük tablonun içine aldığınız için teşekkürü borç bilirim. ( BURCU ÇÖMELEK )

Her şeyden önce mükemmel bir saha çalışması olduğunu ve kişisel anlamda hayatıma farklı bir bakış açısı kazandırdığını söylemek isterim. İyisiyle kötüsüyle geride bıraktığım ilk saha çalışmamda yararlı olabildiysem ne mutlu bana. İlk çalışmam olmasının yanı sıra bazı ekip arkadaşlarımla da ilk defa tanışma ve çalışma imkanı bulduğum bu çalışmada öncelikle olumlu bulduğum davranış ve olaylardan bahsetmek istiyorum. Daha önce hiç gidilmeyen bir coğrafya olması ve ekibe yeni eklenen insanlarında olmasından dolayı en başta herkesi neyin beklediği bilinmeyen bir projeyle karşı karşıyaydık. Buna rağmen Samsun’a indiğimiz ilk andan itibaren herkesin soğuk kanlılıkla sahaya başladığını gözlemledim ve bunun saha öncesi toplantıların çok yararlı olmasına bağlıyorum. Sahada olduğumuz süre boyunca öğrencilerle birlikte geçirdiğimiz zamanlarda ekip arasında strese dayalı bazı küçük sürtüşmeler yaşanmış olsa da kimse soğuk kanlılığından ve anlayışlı tavrından ödün vermedi ve çok güzel bir kapanışla sahayı sonlandırdık. (Ömür Can BOZ)